dolaz
1. İşsiz güçsüz (kimse). 2. İpsiz sapsız (kimse).
dolaz
1. Yağsız bulamaç. 2. Yağda kavrulmuş unu su ile pişirerek yapılan bir çeşit yemek. 3. Sacda pişirilmiş yufka ekmeğini suyla ıslatıp, üstüne yağ dökerek yapılan bir çeşit yemek. 4. Yağlı hamur tatlısı. 5. Kaymak ya da peynirden yapılan helva. 6. İncir tatlısı 7. Pelte. 8. Süt, yoğurt ve unu birlikte pişirerek yapılan ve kışa saklanan bir çeşit yiyecek. 9. Kesilmiş süt ya da peynirden yapılan çökelek. 10. Yağda kavrulmuş unun üzerine pekmez, bal ya da şeker dökülerek yapılan bir çeşit helva, un helvası. 11. Çentilmiş sabunu yumurta akı ya da süt ile karıştırarak yapılan ve yaraların tedavisinde kullanılan bir çeşit merhem.
dolaz
Peynir suyundan yapılan lor.
dolaz
1. Ekmeği yumuşak ve parlak tutmak için, yüzüne sürülen suda kaynamış un. (*Bor -Niğde) 2. Peynir suyu, yoğurt ve sütten yapılan kışlık yiyecek. (Köke *Gelendost, Tokmacık *Yalvaç -Isparta)
dolaz, 5 karakter ile yazılır. Ayrıca,
d harfi ile başlar, z harfi ile biter. Tüm karakter dağılımı ise,
'd', 'o', 'l', 'a', 'z', şeklindedir.
dolaz kelimesinin tersten yazılışı zalod diziliminde gösterilir.