domuz tenyası

domuz tenyası İng. pork tapeworm

Yassı solucanlar (Platyhelminthes) sınıfının, şeritler (Cestodes) takımından, kabarcıklı (keseli) kurt evresi domuzlarda, ergin evresi insanların bağırsağında yaşayan, 3 m kadar uzunlukta, domuz etinin iyice pişmeden yenmesiyle insanlara geçen yassı bir solucan türü.


domuz tenyası Osm. dud-u vahid

(-şeridi) (zooloji)


domuz tenyası Lat. Taenia solium

Yassı solucanlar (Plathelminthes) şubesinin, şeritler (Cestoda) sınıfından, keseli kurt evresini domuzlarda, ergin evresini insanların bağırsağında geçiren, 3 m kadar uzunlukta olabilen, domuz etinin iyice pişirilmemesi sonucu insanlara geçen yassı solucan türü


domuz tenyası İng. pork tapeworm

Son konakları insanlar, ara konakları domuzlar ve ara sıra insan, maymun, deve, koyun ve köpekler olan, Cysticercus cellulosa adlı larvaları ara konakların başta çizgili kasları olmak üzere çeşitli organ ve dokularda bulunan tenya türü, silahlı şerit, adi şerit, Taenia solium.


domuz tenyası İng. pork tapeworm

(Taenia solium) Yassıkurtlar (Plathelminthes) sınıfının şeritler (Cestodes) takımından bir ilkel-kurt türü. Kabarcıklı kurt evresi domuzlarda, ergin evresi insanların bağırsağında yaşar. Uzunluğu 3 m. Bulaşık domuz etinin iyice pişmeden yenmesiyle geçer.


domuz tenyası için benzer kelimeler


domuz tenyası, 13 karakter ile yazılır. Ayrıca, d harfi ile başlar, ı harfi ile biter. Tüm karakter dağılımı ise, 'd', 'o', 'm', 'u', 'z', ' ', 't', 'e', 'n', 'y', 'a', 's', 'ı', şeklindedir.
domuz tenyası kelimesinin tersten yazılışı ısaynet zumod diziliminde gösterilir.