dondurma mikrotomu

dondurma mikrotomu İng. freezing microtome

(Yun. mikros: küçük; tome: kesmek) Tespit edilmiş ya da edilmemiş hücre ya da dokuların ince kesitlerinin hazırlanması sırasında lipitler gibi bazı maddelerin korunması için kullanılan özel bir mikrotom. Çok süratli olan bu metot, ameliyat sırasında, bazı tümörlerin habis olup olmadıklarının teşhisi için kullanılmaktadır.


dondurma mikrotomu İng. freezing microtome

Tespit edilmiş veya edilmemiş, dokuların ince kesitlerinin hazırlanması sırasında lipit ve enzim gibi kimi maddelerin korunması için kullanılan mikroskopla muayene için ince dilimlere kesme aleti.


dondurma mikrotomu için benzer kelimeler


dondurma mikrotomu, 18 karakter ile yazılır. Ayrıca, d harfi ile başlar, u harfi ile biter. Tüm karakter dağılımı ise, 'd', 'o', 'n', 'd', 'u', 'r', 'm', 'a', ' ', 'm', 'i', 'k', 'r', 'o', 't', 'o', 'm', 'u', şeklindedir.
dondurma mikrotomu kelimesinin tersten yazılışı umotorkim amrudnod diziliminde gösterilir.