emme

emme

a. 1. Emmek işi. 2. Boruda akan sıvının oluşturduğu çekiş. 3. Bir deponun böyle bir çekilme ile doldurulması işlemi. 4. fiz. Soğurma. 5. tek. Petrol ile ilgili işlemlerde bir akışkanın çekilişi.


emme Fr. Exsuccion, exsuction
emme Fr. Succion
emme

Meme.


emme

Ama, fakat.


emme

Dayı.


emme

Kötü.


emme

Âmâ, kör.


emme

Ama, oysa.


emme

Ama


emme

Amma, bk. emmi -2


emme

< Ar. âmme: amme. || emme suparasi: amme cüzü


emme

< Ar. a' mâ: Görmez, kör

Ar. ama) Ama


emme İng. absorption

Canlı hücre ya da doku tarafından sıvının emilmesi. Sindirilmiş besinlerin vücudun çeşitli bölgelerine taşınmak üzere, sindirim kanalının epitel hücreleri tarafından emilmesi. Absorpsiyon.


emme İng. siphonage, vacuum

Boruda akan sıvının oluşturduğu çekiş.


emme İng. suction

Kısm( vakum oluşturarak sıvıların hareketini sağlama eylemi.


emme Osm. mas

(botanik)


emme İng. admission, in take

Motora yeni karışım ya da hava alınması işlemi ve bu işlemin yapıldığı çevrim evresi.


emme İng. imbition (printing)

Sinema Görüntünün renklerine göre hazırlanmış kalıpların, üzerlerindeki kabartmanın derinliğiyle orantılı olarak boyaları emmesine, emilmiş boyanın, kalıplardan çıplak filme aktarılmasına dayanan renkli film basımında, özellikle Technicolor'da uygulanan bir işlem.


emme İng. 1- absorption, 2- aspiration

1. bk. soğurma. 2. işleyim: a. Yeryağına ilişkin işlemlerde, bir akışkanın çekilişi; bir deponun böyle bir çekilme ile doldurulması işlemi. b. Dökülen küçük parça ya da artıkların kimi aygıtlarla alınması işlemi. 3. mekanik: Arı ya da asıl durumundaki katı özdeklerle yüklü olan bir akışkanı, toz durumundaki özdekleri özel aygıtlarla çekme işlemi. 4. otomobil: Dört zamanlı patlamalı motorlarda birinci zamana verilen ad. 5. döşem: Borulardan akan sıvının oluşturduğu çekiş.


emme İng. absorption

(karşılık: absorpsiyon), (Lat. absorbere = emmek): Canlı göze ya da doku tarafından sıvı emilmesi; sindirilmiş besinin vücudun çeşitli bölgelerine taşınmak üzere sindirim kanalının epitel gözelerinden ve mukoza zarından geçmesi.


emme için benzer kelimeler


emme, 4 karakter ile yazılır. Ayrıca, e harfi ile başlar, e harfi ile biter. Tüm karakter dağılımı ise, 'e', 'm', 'm', 'e', şeklindedir.
emme kelimesinin tersten yazılışı emme diziliminde gösterilir.