fener balığı

fener balığı

a. hay. b. Fener balığıgillerden, vücudunda pek çok ışık verme organı bulunan, tropik denizlerde yaşayan bir balık (Lophius piscatorius).


fener balığı İng. angler

Kemikli balıklar (Teleostei) takımının, fener balığıgiller (Lophiidae) familyasından, 30-150 cm kadar uzunlukta, denizin dibine kendini gömen ve ağzının çevresindeki ve başının üstündeki uzantılar ile yakınındaki küçük balıkları avlayan, Avrupa kıyılarında yaşayan bir tür.


fener balığı Lat. Lophius piscatorius

Kemikli balıklardan, fener balığıgiller (Lophiidae) familyasından, 150 cm kadar uzunlukta olabilen, denizin dibine kendini gömen ve ağzının çevresindeki ve başının üstündeki uzantılarla yakınındaki küçük balıkları avlayan, Avrupa ve ülkemiz denizlerinde yaşayan bir tür.


fener balığı İng. angler

(Lophius piscatorius) Kemikli-balıklar (Teleostei) takımının fener-balığıgiller (Lophiidae) familyasından bir balık türü. Uzunluğu 30-150 cm. Denizin dibine kendisini gömer ve çok büyük olan ağzının çevresindeki ve başının üstündeki uzantılar ile yakınındaki küçük balıkları avlar. Avrupa kıyılarında yaşar.


fener balığı İng. lanternfish

(Myctophum coeruleum): Kemikli-balıklar (Teleostei) takımının fener-balığıgiller (Myctophidae) familyasından bir balık türü. Vücudunun üzerinde sayısız ışık verme organları vardır. Tropik derin denizlerde yaşar.


fener balığı için benzer kelimeler


fener balığı, 12 karakter ile yazılır. Ayrıca, f harfi ile başlar, ı harfi ile biter. Tüm karakter dağılımı ise, 'f', 'e', 'n', 'e', 'r', ' ', 'b', 'a', 'l', 'ı', 'ğ', 'ı', şeklindedir.
fener balığı kelimesinin tersten yazılışı ığılab renef diziliminde gösterilir.