fokgiller

fokgiller

ç. a. hay. b. Soğuk denizlerin kıyılarında yaşayan, etçiller takımının yüzgeç ayaklılar alt takımından bir familya.


fokgiller İng. seals

Memeliler (Mammalia) sınıfının, etçiller (Carnivora) takımının, yüzgeç ayaklılar (Pinnipedia) alt takımdan, kulakları körelmiş, yüzgeç biçiminde olan ayaklarından alttakileri çok kullanılmayan, derileri ve yağları için avlanan, soğuk bölgelerin kıyılarında yaşayan bir familya. Denizköpeğigiller.


fokgiller Lat. Phocidae

Yüzgeç ayaklılar (Pinnipedia) alt takımından kulakları körelmiş, yüzgeç biçiminde olan ayaklarından arkadakileri çok kullanılmayan, derileri ve yağları için avlanan, soğuk bölgelerin kıyılarında yaşayan bir familya, denizköpeğigiller.


fokgiller İng. seals

(anlamdaş. Denizköpeğigiller, Phocidae), (Lat. phoce = fok) Omurgalı hayvanlardan memeliler (Mammalia) sınıfının etçiller (Carnivora) takımının yüzgeç-ayaklılar (Pinnipedia) alt-takımından bir familyası. Kulakları körelmiştir. Yüzgeç biçiminde olan ayaklarından arttakiler çok kullanılmaz. Derileri ve yağları için avlanırlar. Soğuk bölgelerin kıyılarında yaşarlar. Fok (Phoca vitulina), balonlu fok (Cystophora cristata), deniz fili (Macrorhinus leoninus) iyi bilinen türleridir.


fokgiller, 9 karakter ile yazılır. Ayrıca, f harfi ile başlar, r harfi ile biter. Tüm karakter dağılımı ise, 'f', 'o', 'k', 'g', 'i', 'l', 'l', 'e', 'r', şeklindedir.
fokgiller kelimesinin tersten yazılışı relligkof diziliminde gösterilir.