fulya balığı

fulya balığı

a. hay. b. Fulya balığıgillerden, yan kanatları çok geniş, kuyruğu testere gibi dişli bir balık türü (Myliobatis aquila).


fulya balığı İng. eagle ray

Köpek balıkları (Selachii) takımının, fulya balığıgiller (Myliobatidae) familyasından, 1-1.5 m kadar uzunlukta, kuyruğu testere gibi dişli, 6-7 tane yavru doğuran, Akdeniz, Atlantik Okyanusu ve Avustralya denizlerinde yaşayan bir tür. Çoçona.


fulya balığı Lat. Myliobatis aquila

Vatoz balıkları (Rajiformes) takımının, fulya balığıgiller (Myliobatidae) familyasından, 1,5 m kadar uzunlukta olabilen, kuyruğu testere gibi dişli, 6–7 tane yavru doğuran, Akdeniz, Atlantik Okyanusu ve Avustralya denizlerinde yaşayan bir tür, çoçona.


fulya balığı İng. eagleray

(anlamdaş çoçona, Myliobatis aquila), Köpek-balıkları (Selachii) takımının fulyabalığıgiller (Myliobatidae). familyasından bir balık türü. Uzunluğu 1-1.5 m. Kuyruğu testere gibi dişlidir. Çarpınca yaralar. 6-7 yavru doğurur. Akdeniz, Atlantik Okyanusu ve Avustralya denizlerinde yaşar.


fulya balığı için benzer kelimeler


fulya balığı, 12 karakter ile yazılır. Ayrıca, f harfi ile başlar, ı harfi ile biter. Tüm karakter dağılımı ise, 'f', 'u', 'l', 'y', 'a', ' ', 'b', 'a', 'l', 'ı', 'ğ', 'ı', şeklindedir.
fulya balığı kelimesinin tersten yazılışı ığılab ayluf diziliminde gösterilir.