görüntü

görüntü

a. 1. Gerçekte var olmadığı hâlde varmış gibi görünen şey, hayalet. 2. Manzara. 3. esk. Gölge oyununda Karagözcünün perdeye yansıttığı görsel malzeme: “Ayrıca kimi Karagözcüler kendi görüntülerini kendileri hazırlarlar.” -M. And. 4. fiz. Herhangi bir nesnenin mercek, ayna vb. araçlarla oluşturulan biçimi, hayal. 5. mat. Sayı doğrusu üzerinde bir sayıya karşı gelen nokta. 6. sin. ve TV Bir film üzerinde sıralanmış resimlerin gösterici yardımıyla ekrana art arda düşürülmesi sonunda hareketin yeniden kurulmasıyla ortaya çıkan görünüş, görüntülük üzerindeki hareketli resimler bütünü.


görüntü Fr. Configuration
görüntü İng. video
görüntü

bk. imge


görüntü

bk. resim


görüntü İng. image

Film ya da şerit filmde tek bir devinimi belirten resim.


görüntü İng. image

Bir nesnenin çeşitli noktalarından çıkan ışık ışınlarının, bir ışıksal dizgeden geçtikten sonra oluşturdukları biçim.


görüntü, resim İng. image

Irakgörürlerin göz merceğine ya da fotoğraf plağı üzerine düşen yıldız resmi.


görüntü İng. image

1.Bir nesnenin sureti veya tekrar meydana gelmesi. 2.Işınların etkisi veya mercek vasıtasıyla meydana gelen görüntü.


görüntü İng. image
görüntü Osm. hayâl

(fizik)


görüntü İng. 1. image, 2-3. frame

Sinema/TV. 1. Herhangi bir nesnenin mercek, ayna gibi araçlarla oluşturulan resmi; herhangi bir nesnenin bazı ışık olayları sonucu elde edilen resmi. Sinema 2. Bir film üzerinde sıralanmış resimlerin gösterici yardımıyla görüntülüğe art arda düşürülmesi sonunda devinimin yeniden kurulmasıyla ortaya çıkan görünüş; görüntülük üzerindeki devinimli resimler bütünü. TV. 3. Almaç görüntülüğünde, elektron demetinin oluşturduğu devinimli resimler bütünü.


görüntü İng. frame, picture

sinema, televizyon: 1. Filmin alıcıda kullanımı sırasında, duyarkatın ışıktan etkilenmesiyle ortaya çıkan resim; bunun beyazperdeye yansıtılan biçimi. 2. Herhangi bir nesnenin mercek, ayna vb. araçlarla oluşturulan resmi; herhangi bir nesnenin kimi ışık oyunları sonucu elde edilen resmi.


görüntü İng. image

Çıkarımcı yolda uzancalı yordamlarda bir kavram yaratmak üzere kullanılan görsel anlatım ya da tasarımsal görünü.


görüntü için benzer kelimeler


görüntü, 7 karakter ile yazılır. Ayrıca, g harfi ile başlar, ü harfi ile biter. Tüm karakter dağılımı ise, 'g', 'ö', 'r', 'ü', 'n', 't', 'ü', şeklindedir.
görüntü kelimesinin tersten yazılışı ütnürög diziliminde gösterilir.