gösterim

gösterim

a. sin. ve tiy. 1. Görüntülerin gösterici yardımıyla bir yüzeye yansıtılması işi, projeksiyon. 2. Sinema salonlarında filmin gösterilmeye başlaması, vizyon. 3. Sinema, tiyatro, konser vb. sanat dallarında verilen gösterilerden her biri, seans.


gösterim İng. representation

Bir veri türünün, belli bir simgeler kümesi kullanılarak yazımı.


gösterim İng. notation
gösterim İng. representation
gösterim İng. representation

Bir niceliği, bir dizgeyi ya da bir olayı simgelerle belirtme.


gösterim İng. spectacle

Sahnede, alanda ya da gergi üzerinde oynanan, göz ve kulağa yönelen oyunların, dansların ve benzeri sanatların tümüne verilen ad. Örnet : Tiyatro, balet, opera, dans ortaoyunu, gölge oyunu vb.


gösterim İng. notation

Organik bileşiklerin yapısal özelliklerini göstermek için, sayılar ve sembollerin kullanıldığı bir sistem.


gösterim İng. 1-2. projection, film projection, showing, film showing, performance, (ABD) screening, film screening, 3. show, performance

Sinema 1. Bir film üzerindeki resimlerin gösterici yardımıyla görüntülüğe yansıtılarak görüntülerin oluşturulması. 2. Bu yolla, filmin tümünün ya da bir bölümünün izlenmesinin sağlanması. 3. Bir sinemanın belli bir izlencesinin yer aldığı ve belirli bir saatten başlayıp yine belirli bir saatte sona eren çalışması.


gösterim İng. projection

sinema: Görüntülerin, gösterici yardımıyla beyazperdeye yansıtılması işi.


gösterim için benzer kelimeler


gösterim, 8 karakter ile yazılır. Ayrıca, g harfi ile başlar, m harfi ile biter. Tüm karakter dağılımı ise, 'g', 'ö', 's', 't', 'e', 'r', 'i', 'm', şeklindedir.
gösterim kelimesinin tersten yazılışı miretsög diziliminde gösterilir.