halkalı solucanlar

halkalı solucanlar İng. segmented worms

Çok hücreli hayvanlardan (Metazoa), birincil ağızlılar (Protostomia) ulumundan, vücutları uzun, yassı ya da yuvarlak, kısa bir baş bölgesinin ardından çember biçiminde bölütlerden yapılmış uzun bir gövdesi olan, ince bir kutikula ile örtülü, vücut duvarı ve bağırsak arasında ikincil karın boşluğu (solom) gelişmiş ve her bölütte bir çift solom bulunan, kırmızı renkte kan taşıyan bir damar sistemine, bölütlerde ekstremitelere benzer yapılara sahip, ip merdiveni tipindeki sinir sistemi iyi gelişmiş olan, yenilenme yetenekleri çok yüksek, er dişi ya da ayrı eşeyli, gelişmelerinde trohofor larvası görülen bir dal. Kıllı ayaklılar (Chaeto-poda) en büyük sınıfıdır.


halkalı solucanlar Lat. Annelida

Çok hücreli hayvanlardan (Metazoa), birincil ağızlılar (Protostomia) dalında, vücutları uzun, yassı veya yuvarlak, kısa bir baş bölgesinin ardından çember biçiminde bölütlerden yapılmış uzun bir gövdesi olan, ince bir kutikulayla örtülü, vücüt duvarı ve bağırsak arasında sölom gelişmiş ve her bölütte bir çift sölom bulunan, kırmızı renkte kan taşıyan bir damar sistemine, bölütlerde ekstremitelere benzer yapılara sahip, ip merdiveni tipindeki sinir sistemi iyi gelişmiş olan, yenilenme yetenekleri çok yüksek, er dişi veya ayrı eşeyli, gelişmelerinde trokofor larvası görülen bir dal, Annelida.


halkalı solucanlar için benzer kelimeler


halkalı solucanlar, 18 karakter ile yazılır. Ayrıca, h harfi ile başlar, r harfi ile biter. Tüm karakter dağılımı ise, 'h', 'a', 'l', 'k', 'a', 'l', 'ı', ' ', 's', 'o', 'l', 'u', 'c', 'a', 'n', 'l', 'a', 'r', şeklindedir.
halkalı solucanlar kelimesinin tersten yazılışı ralnaculos ılaklah diziliminde gösterilir.