horozbinagiller

horozbinagiller

ç. a. hay. b. Örnek hayvanı horozbina olan, kayalık deniz kıyılarında yaşayan kemikli balıklar familyası.


horozbinagiller İng. blennies

Balıklar (Pisces) sınıfının, kemikli balıklar (Teleostei) takımının, dikenli yüzgeçliler (Acanthopterygii) alt takımından, uzun ve pulsuz vücutlu, sırt yüzgeçleri uzun, renkleri zemine uyan, kayalık deniz kıyılarında, bazen tatlı sularda yaşayan, horozbina (Blennius ponticus) türü iyi bilinen bir familya.


horozbinagiller Fr. blenniidés

(zooloji)


horozbinagiller Lat. Blenniidae

Kemikli balıklardan, uzun ve pulsuz vücutlu, sırt yüzgeçleri uzun, renkleri zemine uyan, kayalık deniz kıyılarında, bazen tatlı sularda yaşayan bir familya.


horozbinagiller İng. Blennies

(Bleanniidae,): Omurgalı hayvanlardan balıklar (Pisces)sınıfının kemikli-balıklar (Teleostei) takımının dikenliyüzgeçliler (Acanthopterygii) alt-takımına giren bir familyası. Uzun ve pulsuz vücutludurlar. Sırt yüzgeçleri uzundur. Renkleri yere uyar. Kayalık deniz kıyılarında, bazen tatlı sularda yaşarlar. Horozbina (Blennius ponticus) türü iyi bilinir.


horozbinagiller, 15 karakter ile yazılır. Ayrıca, h harfi ile başlar, r harfi ile biter. Tüm karakter dağılımı ise, 'h', 'o', 'r', 'o', 'z', 'b', 'i', 'n', 'a', 'g', 'i', 'l', 'l', 'e', 'r', şeklindedir.
horozbinagiller kelimesinin tersten yazılışı relliganibzoroh diziliminde gösterilir.