ispermeçet balinası

ispermeçet balinası

a. hay. b. Balinalardan, büyüklüğü bakımından balinaya benzeyen, alt çenesindeki geniş dişiyle ondan ayrılan deniz memelisi, kadırga balığı, kaşalot (Physeter catodon).


ispermeçet balinası İng. sperm whale

Balinalar (Cetacea) takımının, ispermeçet balinasıgiller (Physeteridae) familyasından, erkeğinin uzunluğu 18 m kadar, başında ispermeçet ve yağ depo ettiği büyük bir boşluk bulunan, sıra kara, karnı kül rengi, ak, boğazı bir insan yutacak kadar geniş olan, bütün okyanuslarda yaşayan bir tür. Kaşalot.


ispermeçet balinası İng. sperm whale

İspermeçet yağı ve amber elde edilen memeli Physeter macrocephalus balinaları. Kaşalot.


ispermeçet balinası Osm. kaşalot

(zooloji)


ispermeçet balinası Lat. Physeter catodon

Balinalar (Cetacea) takımının ispermeçet balinasıgiller (Physeteridae) familyasından, erkeğinin uzunluğu 18 m kadar olabilen, başında ispermeçet ve yağ depo ettiği büyük bir boşluk bulunan, sırtı siyah, karnı gri veya beyaz, boğazı bir insanı yutacak kadar geniş olan, bütün okyanuslarda yaşayan bir tür, kaşalot.


ispermeçet balinası İng. sperm whale

(anlamdaş. kaşalot, Physeter calodon): Balinalar (Cetacea) takımının ispermeçet-balinasıgiller (Physeteridae) familyasından bir memeli türü. Erkeğin uzunluğu 18 m. Başında ispermeçet ve yağ depo ettiği büyük bir boşluk vardır. Sırtı karamsı, karnı külrengi-ak olur. Boğazı bir insan yutacak kadar geniştir. Bütün okyanuslarda raslanır.


ispermeçet balinası için benzer kelimeler


ispermeçet balinası, 19 karakter ile yazılır. Ayrıca, i harfi ile başlar, ı harfi ile biter. Tüm karakter dağılımı ise, 'i', 's', 'p', 'e', 'r', 'm', 'e', 'ç', 'e', 't', ' ', 'b', 'a', 'l', 'i', 'n', 'a', 's', 'ı', şeklindedir.
ispermeçet balinası kelimesinin tersten yazılışı ısanilab teçemrepsi diziliminde gösterilir.