jelatin

jelatin Fr. gélatine

a. (l ince okunur) 1. Genellikle hekimlik ve fotoğrafçılıkta kullanılan, hayvanların kemik, kıkırdak vb. dokularından veya bitkisel yosunlardan elde edilen saydam, renksiz, kokusuz bir madde. 2. Ambalaj için kullanılan ince, parlak bir madde: “Geri dönüp yediği bonbonların jelatinlerini topladı.” -E. Şafak.


jelatin İng. gelatine

Açık sarı, suda çözünebilen ve hayvanlardan elde edilebilen pelte kıvamında, suda kaynatıldığı zaman çözünen, oda sıcaklığında katı hâle geçen bir protein. Denatüre olmuş kollagen.


jelatin Fr. gélatine

(kimya)


jelatin Fr. gélatine

fing, gelatine (ABD: gelatin)] [Alm. Gelatine] Sinema Hayvanların kemik ve deri kalıntılarının, sulandırılmış asitte kaynatılmasıyla elde edilen, suda eriyebilen, duyarkat yapımında, ayrıca ışık süzgeçlerinde önemli yeri olan protein.


jelatin İng. gelatin

Açık sarı, suda çözünebilen ve hayvanlardan elde edilen pelte kıvamında, suda kaynatıldığı zaman çözünen, oda sıcaklığında katı duruma geçen bir protein.


jelatin İng. gelatin

1. Hayvanların kemik, kıkırdak vb. dokularından veya bitkisel yosunlardan elde edilen saydam, renksiz, kokusuz bir madde. 2. Jelleştirici, kıvam artırıcı gıda katkı maddesi. 3. Ambalaj için kullanılan ince, parlak madde.


jelatin için benzer kelimeler


jelatin, 7 karakter ile yazılır. Ayrıca, j harfi ile başlar, n harfi ile biter. Tüm karakter dağılımı ise, 'j', 'e', 'l', 'a', 't', 'i', 'n', şeklindedir.
jelatin kelimesinin tersten yazılışı nitalej diziliminde gösterilir.