ki bağlacı

ki bağlacı İng. relative pronoun

Genellikle birleşik tümcelerde kullanılan ve temel tümce ile yantümce arasında ilgi kuran bağlaç: O zaman dediler ki bu kanunlar bizim eserimiz değildir; Diyorlar ki yazarlar yeni dili benimsediler ; Öyle zannediyorum ki bugün Ali mutlaka gelir vb. (Fr. que; İng. that; Alm. dass vb).


ki bağlacı İng. relative pronoun

ki'li birleşik cümlelerde ana cümleyi yardımcı cümleye bağlayan ve dilimize Farsçadan geçmiş olan ki nispet zamiri: Biliyorum ki yapılan işler hakkında size bilgi verecektir. Öyle bir ev almış ki görülmeye değer. Öyle yorulmuş ki yemek bile yiyemedi. Bize öyle bir oyun oynadı ki sorma vb.


ki bağlacı

Azerbaycan Türkçesi: ki bağlayıcısı; Türkmen Türkçesi: ki soyuzı ~ ki baaglaycısı; Gagauz Türkçesi: kibaalaycısı; Özbek Türkçesi: ki böğlovçisi; Uygur Türkçesi: ki bağliğuçisi; Tatar Türkçesi: ki terkägeçe;Başkurt Türkçesi: ki terkäwese; Kmk: ki değen baylawuç; Krç.-Malk.: ki baylawu ~ kibaylarm; Nogay Türkçesi: ki tîrkewîsî; Kazak Türkçesi: ki jalgawligi; Kırgız Türkçesi: fa'baylamtası; Alt: kidep kolbooçı; Hakas Türkçesi: ki palgantı; Tuva Türkçesi: ki tep evilel; Şor Türkçesi: ki paglaş; Rusça: soyuz ki


ki bağlacı için benzer kelimeler


ki bağlacı, 10 karakter ile yazılır. Ayrıca, k harfi ile başlar, ı harfi ile biter. Tüm karakter dağılımı ise, 'k', 'i', ' ', 'b', 'a', 'ğ', 'l', 'a', 'c', 'ı', şeklindedir.
ki bağlacı kelimesinin tersten yazılışı ıcalğab ik diziliminde gösterilir.