kuşlar

kuşlar

ç. a. hay. b. Çok hücreli hayvanlardan, omurgalıların geniş bir sınıfı.


kuşlar

Çıkrık (kuyu ya da dokuma aygıtında).


kuşlar İng. birds

Omurgalı hayvanlardan, vücutları tüylerle örtülü, yürekleri dört odalı, sıcakkanlı, ön ayakları kanatlara değişmiş, bazı kemiklerinin içi boş ve deri altında hava keseleri bulunan, dişi ve erkek bireyleri bazen ayrı renkte olabilen türlere sahip geniş bir sınıf.


kuşlar Osm. tuyûr

(zooloji)


kuşlar

Dokuma tezgahlarında kücüleri aşağı yukarı hareket ettiren makaralardan oluşan düzen. (Yavuz, Düzenli *Şavşat -Artvin)


kuşlar İng. birds

Çokgözeli hayvanlardan omurgalılar (Vertebrata) dalının beşinci sınıfı. Vücutları tüylerle örtülüdür. Yürekleri 4 odalıdır. Sıcak kanlıdırlar. Ön ayakları kanatlara değişmiştir. Boynuz maddesinden yapılmış bir gagaları vardır. Dişleri bulunmaz. Bazı kemiklerinin içi boştur ve deri altında hava keseleri vardır. Bunlar uçmayı kolaylaştırmak içindir. Dişi ve erkek eşeyleri bazen benzer, bazen ayrı renklerde olurlar. Mevsime ve yaşa göre de tüylerin rengi değişebilir. Yumurtaları büyük olup kireçli bir örtü ile örtülüdürler. Bir türü kapsayan taşıI-kuşlar (Saururae) ve bütün yaşayan kuşları içine alan öz-kuşlar (Ornithurae) olmak üzere 2 alt-sınıfı vardır.


Kuşlar

Antalya ili, Serik ilçesi, merkez bucağına bağlı bir yerleşim birimi.


Kuşlar

Bursa ili, Büyükorhan ilçesi, merkez bucağına bağlı bir yerleşim birimi.


Kuşlar

Manisa ili, Turgutlu ilçesi, merkez bucağına bağlı bir yerleşim birimi.


kuşlar için benzer kelimeler


kuşlar, 6 karakter ile yazılır. Ayrıca, k harfi ile başlar, r harfi ile biter. Tüm karakter dağılımı ise, 'k', 'u', 'ş', 'l', 'a', 'r', şeklindedir.
kuşlar kelimesinin tersten yazılışı ralşuk diziliminde gösterilir.