lama

lama Fr. lama

(I) a. (l ince okunur) hay. b. Geviş getirenlerden, Güney Amerika'nın dağlık bölgelerinde yaşayan, yük hayvanı olarak kullanılan, karadan aka kadar türlü renklerde olabilen, tüyleri uzun, boyu yüksek ve boynu uzun hayvan.


lama Fr. lama

(II) a. (l ince okunur) Tibetlilerde ve Moğollarda Buda rahibi.


lama Alm. Lamelle

(III) a. Küçük maden veya cam şerit.


lama Osm. lama

Küçük maden ya da cam şerit.


lama İng. lama

Çift parmaklılar (Artiodactyla) takımının, devegiller (Camelidae) familyasından, deveden daha küçük, hörgücü olmayan, bazı bölgelerde yük hayvanı olarak kullanılan, karadan beyaza kadar çeşitli renklerde olabilen, uzun tüylü, Güney Amerika'da yaşayan bir tür.


lama Fr. lama

(zooloji)


lama

[lamademiri]: Uzunluğu 10-40 cm. arasında değişen yassı demirden yapılma bir marangoz aracı. (*Güdül -Ankara) [lamademiri] : (*Senirkent -Isparta)


lama İng. llama

(Lama glama), Çift-parmaklıklar (Artiodactyla) takımının devegiller (Camelidae) familyasından bir memeli türü. Deveden küçük olup hörgücü yoktur. Guanako'dan evcilleştirilmiştir. Yük hayvanı olarak kullanılır. Karadan beyaza kadar çeşitli renklerde olabilen tüyleri uzun ve yün gibidir. Güney Amerikada yaşar.


Lama Lat. Lama glama

Deveden daha küçük, hörgücü olmayan, uzun tüylü, Güney Amerika’da yaşayan tür.


lama için benzer kelimeler


lama, 4 karakter ile yazılır. Ayrıca, l harfi ile başlar, a harfi ile biter. Tüm karakter dağılımı ise, 'l', 'a', 'm', 'a', şeklindedir.
lama kelimesinin tersten yazılışı amal diziliminde gösterilir.