maillard reaksiyonu

maillard reaksiyonu İng. maillard reaction

Esmerleşme.


Maillard reaksiyonu İng. Maillard reaction

Yüksek sıcaklık derecelerinde, gıdalarda bulunan indirgen özelliğe sahip şekerlerle amino asitlerin amino grubu arasında meydana gelen ve enzimatik olmayan kahverengileşme reaksiyonu. Proteinlerin besin değerinin düşmesine neden olur.


maillard reaksiyonu için benzer kelimeler


maillard reaksiyonu, 19 karakter ile yazılır. Ayrıca, m harfi ile başlar, u harfi ile biter. Tüm karakter dağılımı ise, 'm', 'a', 'i', 'l', 'l', 'a', 'r', 'd', ' ', 'r', 'e', 'a', 'k', 's', 'i', 'y', 'o', 'n', 'u', şeklindedir.
maillard reaksiyonu kelimesinin tersten yazılışı unoyiskaer dralliam diziliminde gösterilir.