mersin balığı

mersin balığı

a. hay. b. Mersin balığıgillerden, ılık denizlerde, göllerde yaşayan, tatlı sularda yumurtlayan, yumurtalarından havyar yapılan bir balık, kolan balığı (Acipenser sturio).


mersin balığı Lat. Acipenser stellatus

Mersin balıkları (Acipenseriformes) takımından, Mersin balığıgiller (Acipenseridae) familyasından, 6 m kadar uzunlukta olabilen, denizlerde yaşayan ancak yumurtlamak için tatlı sulara geçen bir tür.


Mersin balığı İng. common sturgeon

Mersin balıkları (Acipenseriformes) takımının, Mersin balığıgiller (Acipenseridae) familyasından, 6 m kadar uzunlukta, denizlerde yaşayan ancak yumurtlamak için tatlı sulara geçen bir tür.


Mersin balığı İng. common sturgeon

(Acipenser sturio), Mersin-balıkları (Chondrostei) takımının Mersin-balığıgiller (Acipenseridae) familyasından bir balık türü. Uzunluğu 6 m. Denizlerde yaşar, fakat yumurtlamak için tatlı suya geçer. Yumurtalarından havyar yapılır. Kuzey ılık denizlerinde yaşar.


mersin balığı için benzer kelimeler


mersin balığı, 13 karakter ile yazılır. Ayrıca, m harfi ile başlar, ı harfi ile biter. Tüm karakter dağılımı ise, 'm', 'e', 'r', 's', 'i', 'n', ' ', 'b', 'a', 'l', 'ı', 'ğ', 'ı', şeklindedir.
mersin balığı kelimesinin tersten yazılışı ığılab nisrem diziliminde gösterilir.