mersin balığıgiller

mersin balığıgiller

ç. a. hay. b. Örneği mersin balığı olan, vücutları parlak pullarla veya kemik düğmeciklerle örtülü, çoğu yumurtlama zamanında ırmak ağızlarına gelen iğ biçiminde uzun balıklar familyası.


mersin balığıgiller Lat. Acipenseridae

Mersin balıkları (Acipenseriformes) takımından, vücutları büyük, uzun ve yuvarlak, kalın bir deriyle örtülü, üzerinde sert düğümler bulunan, bıyıklı, yumurtalarından havyar yapılan, Kuzey Yarım Küre’nin ılık iklimli bölgelerinin tatlı ve tuzlu sularında yaşayan türleri olan bir familya.


Mersin balığıgiller İng. sturgeons

Balıklar (Pisces) sınıfının, Mersin balıkları (Acipenseriformes) takımından, vücutları büyük, uzun ve yuvarlak, kalın bir deri ile örtülü, üzerinde sert düğmeler bulunan, bıyıklı, yumurtalarından havyar yapılan, Kuzey yarım küresinin ılık iklimli bölgelerinin tatlı ve tuzlu sularında yaşayan türleri olan bir familya.


mersin balığıgiller için benzer kelimeler


mersin balığıgiller, 19 karakter ile yazılır. Ayrıca, m harfi ile başlar, r harfi ile biter. Tüm karakter dağılımı ise, 'm', 'e', 'r', 's', 'i', 'n', ' ', 'b', 'a', 'l', 'ı', 'ğ', 'ı', 'g', 'i', 'l', 'l', 'e', 'r', şeklindedir.
mersin balığıgiller kelimesinin tersten yazılışı relligığılab nisrem diziliminde gösterilir.