midye

midye Rum.

a. (mi'dye) hay. b. Yassı solungaçlı, yumuşakçalardan, kabukları birbirine eşit, denizlerin kayalık yerlerinde kümeler durumunda yaşayan eti yenir bir hayvan (Mytilus): “Balık pazarında duyargaları henüz oynar karidesler mi istersiniz, midye dolmaları mı?” -A. İlhan.


midye İng. mussel

Asalak yaşama uymuşları bulunmakla birlikte, hekimlik yönünden yalnız arakonakçı türleri dolayısıyle ve çok seyrek olarak anılan bir bölüm yassı solungaçlıların ortak adı.


midye İng. mussel

Yassı solungaçlılar (Lamellibranchiata) sınıfından, kabuğu eşit parçalı, ön tarafı sivri ve uzun, art tarafı yuvarlak üçgen biçiminde olan, bütün denizlerde yaşayan bir yumuşakça cinsi.


midye Osm. ümm-ül hulûl

(zooloji)


midye Lat. Mytilus

Yassı solungaçlılar (Lamellibranchiata) sınıfından, kabuğu eşit parçalı, ön tarafı sivri ve uzun, arka tarafı yuvarlak üçgen biçiminde olan, bütün denizlerde yaşayan bir yumuşakça cinsi.


midye İng. mussel

(Mytilus) Yassı solungaçlılar (Lamellibranchiata) sınıfından bir yumuşakça türü. Eşit parçalı olan kabuk uzun olup ön tarafı sivri, ard tarafı yuvarlak üçgen biçimindedir. Hemen bütün denizlerde bulunur.


midye için benzer kelimeler


midye, 5 karakter ile yazılır. Ayrıca, m harfi ile başlar, e harfi ile biter. Tüm karakter dağılımı ise, 'm', 'i', 'd', 'y', 'e', şeklindedir.
midye kelimesinin tersten yazılışı eydim diziliminde gösterilir.