mika

mika Fr. mica

a. 1. min. Püskürük ve başkalaşmış kayalar içinde bulunan, alüminyum silikat ile potasyumdan oluşmuş, yapraklar durumunda ayrılabilen, ateşe dayanıklı parlak bir mineral, evren pulu. 2. sf. Bu mineralden yapılan.


mika İng. mica

Doğada, ince, saydam katmanlar olarak bulunan silis minerallerinin genel adı.


mika İng. mica

İnce ışık geçiren levhalar halinde olan, elektrik yalıtmada, öğütülmüş şekli yağlamada kullanılan elastik ve kıvrılabilir özellikte değişik kimyasal bileşimlerde silikatlardan oluşan madde.


mika Fr. mica

(jeoloji)


mika İng. Mica, glimmer

Önemli kayaç yapıcı mineral grubu. (Demir ve magnezyum karışığı ile birlikte alüminyum silis tuzları. Hepsinin metalik olmayan parıltısı, tam bir dilinimi ve altı kenarlı enine kesitleri vardır. En önemli çeşitleri: Muskovit (ak mika): Potasyumlu mika, KAI2 (OH,F2 / AISi3O9); ak, sertlik 2-2.5, özgül ağırlık 2.78-2.88; serisit: Ufak taneli ve normal kristal şeklini göstermeyen muskovit; biotit (kara mika): magnezyum ve demir mikası, K (Mg, Fe)3 (OH)2 (Al, Fe) Si3O10 kahverengi, yeşil, kara; çizgi ak, kahverengi yeşilimsi; sertlik 2.5-3, özgül ağırlık 2.8-3.2.


mika için benzer kelimeler


mika, 4 karakter ile yazılır. Ayrıca, m harfi ile başlar, a harfi ile biter. Tüm karakter dağılımı ise, 'm', 'i', 'k', 'a', şeklindedir.
mika kelimesinin tersten yazılışı akim diziliminde gösterilir.