minder

minder

a. 1. İçi yumuşak bir malzeme ile doldurularak dikilen, oturmaya, yaslanmaya yarar şilte: “Derin bir düşünceyle kurulmuştu mindere / Saçlarından tutarak hemen devirdim yere” -F. N. Çamlıbel. 2. sp. Yer alıştırmalarında ve atlamalarda, düşmelerin sertliğini gidermek için kullanılan, deri veya kauçuktan yapılmış şilte. 3. sp. Güreş karşılaşmalarının üzerinde yapıldığı, en az 10 santimetre kalınlığında, 9 metre çapında bir çember çizilmiş olan, çaprazlama köşeleri kırmızı ve mavi renklerle belirlenmiş yaygı.


minder

< Ar. minder: minder; yastık


minder İng. mat

Yer alıştırmalarında ve atlamalarda, yeri ve düşmelerin sertliğini gidermek için kullanılan ortalama 1,5 x 2 m. boyutunda deri ya da kavuçuktan yapılmış şilte.


minder

Güreş karşılaşmalarında kullanılan, en az 10 cm. kalınlığında, plastik, kauçuk ya da benzeri bir nesneden yapılmış, bir örtüyle örtülmüş, üstüne 9 m. çapında bir çember çizilmiş olan ve çaprazlama köşeleri kırmızı ve mavi renklerle belirlenmiş yaygı.


minder İng. Matress

Yumrukoyuncularının bel, sırt, boyun, karın hareketlerini yaptıkları 1x2 m. alanında 0.20 m. yüksekliğinde minder.


minder için benzer kelimeler


minder, 6 karakter ile yazılır. Ayrıca, m harfi ile başlar, r harfi ile biter. Tüm karakter dağılımı ise, 'm', 'i', 'n', 'd', 'e', 'r', şeklindedir.
minder kelimesinin tersten yazılışı rednim diziliminde gösterilir.