muska

muska Ar. nus¬a

a. (mu'ska) 1. İçinde dinsel veya büyüleyici bir gücün saklı olduğu sanılan, taşıyanı, takanı veya sahip olanı zararlı etkilerden koruyup iyilik getirdiğine inanılan bir nesne, yazılı kâğıt vb., hamaylı: “İnsan, üstünde tercihen boynunda mutlaka bir muska taşımalıydı.” -A. Ş. Hisar. 2. Üçgen biçiminde katlanmış olan şey.


muska

Süs eşyası olarak kullanılan altın tepelik.


muska

Pulluğun üçgen biçimindeki demir ya da ağaç parçası.


muska İng. omulet

Taşıyanı, takanı ya da sahip olanı zararlı etkilerden koruyup iyilik getirdiğine inanılan; içinde dinsel ve büyüsel bir gücün saklı olduğu sanılan doğal ya da yapay nesne. a. bk. uğurluk.


muska İng. amulet

İnsan, hayvan, bitki, nesne ve ürünlerinin uygun düşen bir yerine asıldıkları, bağlandıkları, dikildikleri ya da konuldukları zaman onları ölüm, salgın,yersarsıntısı.subaskını, yıldırım, yangın, savaş, büyü, gözdeğmesi gibi daha birçok dokuncalardan koruduğuna ve onlara bolluk, varsıllık, iyi bir gelecek, aşılmaz bir güç sağladığına inanılan doğal ya da yapay nesnelerden her biri. bk. insan muskası, hayvansal muska, bitkisel muska, taş muska, ışıldak muska. krş. tapıncak, atasoy, din, kutyasak.


muska için benzer kelimeler


muska, 5 karakter ile yazılır. Ayrıca, m harfi ile başlar, a harfi ile biter. Tüm karakter dağılımı ise, 'm', 'u', 's', 'k', 'a', şeklindedir.
muska kelimesinin tersten yazılışı aksum diziliminde gösterilir.