paratiroit hormonu, PTH

paratiroit hormonu, PTH İng. parathyroid hormone, parathyrin, parathormone

(Yun. para: yanında; thyreos: kalkan; eidos: şekil) Paratiroit bezinden salgılanan kalsiyumun bağırsaktan emilimini, böbreklerden atılmasını, kemiklerden serbestleşmesini ve hücreler arası sıvıdaki kalsiyum iyon konsantrasyonunu kontrol eden, normal iskelet gelişmesi için gerekli bir hormon. Parathormon, Paratirin.


paratiroit hormonu İng. parathyroidhormone, parathyrin, parathormone

Paratroit benzinden salgılanan kalsiyumun bağırsaktan emilimini, böbreklerden atılmasını, kemiklerden serbestleşmesini ve hücreler arası sıvıdaki kalsiyum iyonu derişimini kontrol eden, normal iskelet gelişmesi için gerekli bir hormon.


paratiroit hormonu, İng. parathyroid hormone, parathyrin, parathormone, PTH

Paratiroit bezinden salgılanan, kalsiyumun bağırsaktan emilimini, böbreklerden atılımını, kemiklerden serbestleşmesini ve hücreler arası sıvıdaki kalsiyum iyon konsantrasyonunu kontrol eden, normal iskelet gelişmesi için, gerekli bir hormon, parathormon, paratirin.


paratiroit hormonu, PTH için benzer kelimeler


paratiroit hormonu, PTH, 23 karakter ile yazılır. Ayrıca, p harfi ile başlar, H harfi ile biter. Tüm karakter dağılımı ise, 'p', 'a', 'r', 'a', 't', 'i', 'r', 'o', 'i', 't', ' ', 'h', 'o', 'r', 'm', 'o', 'n', 'u', ',', ' ', 'P', 'T', 'H', şeklindedir.
paratiroit hormonu, PTH kelimesinin tersten yazılışı HTP ,unomroh tioritarap diziliminde gösterilir.