sinir sistemi

sinir sistemi

a. anat. Yüksek yapılı organizmalarda, organizmanın yaşadığı ortama uymasını, çeşitli organların iş birliği durumunda çalışmasını sağlayan, sinir hücreleri, sinirler ve sinir merkezinden oluşan sistem.


sinir sistemi İng. nervous system

Çeşitli sinir hücrelerinin birleşmesi ile meydana gelen bir sistem olup yüksek organizmalarda çevresel ve merkezî sinir sistemlerinden yapılmıştır. Canlılar bu sistemleri aracılığı ile yaşadıkları ortama kendilerini uydurur ve çeşitli organlarını iş birliği hâlinde çalıştırarak canlılığını ve vücudunun bütünlüğünü devam ettirir.


sinir sistemi Osm. asabî sistem

(zooloji)


sinir sistemi İng. nervous system

Sinir hücreleri, sinirler ve sinir merkezinden oluşan sistem.


sinir sistemi İng. nervous system

Sinir gözelerinin birleşmesiyle meydana gelen bir sistem olup yüksek yapılı organizmalarda sinirler ve sinir merkezlerinden yapılmıştır. Bu sistem araciyle, bir organizma yaşadığı ortama kendini uydurur ve organlarını iş birliği halinde çalıştırarak hayatsallığını ve vücudunun bütünlüğünü devam ettirir.


sinir sistemi için benzer kelimeler


sinir sistemi, 13 karakter ile yazılır. Ayrıca, s harfi ile başlar, i harfi ile biter. Tüm karakter dağılımı ise, 's', 'i', 'n', 'i', 'r', ' ', 's', 'i', 's', 't', 'e', 'm', 'i', şeklindedir.
sinir sistemi kelimesinin tersten yazılışı imetsis rinis diziliminde gösterilir.