terim

terim

a. 1. Bir bilim, sanat, meslek dalıyla veya bir konu ile ilgili özel ve belirli bir kavramı karşılayan kelime, ıstılah: “Bazıları ise terimlerimizi milletlerarası esaslara bağlamak davasındadırlar.” -F. R. Atay. 2. man. Geleneksel mantıkta özne veya yüklem. 3. mat. Cebirsel bir anlatımda + veya - işaretleri arasında bulunan parçalardan her biri. 4. mat. Bir denklemde = işaretinin iki yanındaki anlatımlardan her biri. 5. mat. Bir kesrin pay ve paydasından her biri, had.


terim İng. term
terim İng. term

Bilim veya sanat kavramları için kullanılan anlamı sınırlı sözcük: Üçgen, asit, belirteç vb.


terim İng. term

Bilim, teknik, sanat, spor, zanaat gibi çeşitli uzmanlık alanlarının kavramlarına verilen sınırlı ve özel anlamdaki ad: radyo, televizyon, bilgisayar, dil bilimi, yüklem, benzeşme, özgül ağırlık, dörtgen, atardamar, yer çekimi vb.


terim İng. term, quasi-term

1. Kapalı ya da açık terim; tekil terim. Krş.. ad, bireysel değişken. 2-Tekil ya da genel terim. Krş.. ad, yüklem. 3. Geleneksel mantıkta özne ya da yüklem. Krş.. evrensel terim, boş terim, olumsuzlamalı terim, olumsuzlamasız terim, kurucu yalan terim, büyük terim, küçük terim, orta terim, terim yöneten.


terim

bk. yan.


terim

Azerbaycan Türkçesi: termin; Türkmen Türkçesi: termin; Gagauz Türkçesi: termin; Özbek Türkçesi: termin ~ atama;Uygur Türkçesi: termin ~ atalğu; Tatar Türkçesi: atama ~ termin; Başkurt Türkçesi: termin; Kmk: termin ~kâsbuluk söz ~ istilah; Krç.-Malk.: termin; Nogay Türkçesi: termin; Kazak Türkçesi: termin;Kırgız Türkçesi: termin; Alt:: termin; Hakas Türkçesi: termin ~ önetîn alılgan sös; Tuva Türkçesi: termin;Rusça: termin


Terim Köken: T.

Cinsiyet: Kız İnce, kibar.Cinsiyet: Erkek İnce, kibar.


terim için benzer kelimeler


terim, 5 karakter ile yazılır. Ayrıca, t harfi ile başlar, m harfi ile biter. Tüm karakter dağılımı ise, 't', 'e', 'r', 'i', 'm', şeklindedir.
terim kelimesinin tersten yazılışı miret diziliminde gösterilir.