termitler

termitler

ç. a. hay. b. Akkarıncalar.


termitler İng. white ants

Eklem bacaklı hayvanlardan, böcekler (Insecta) sınıfının, kanatlılar (Pterygota) alt sınıfından, vücutları yumuşak, ağız parçaları çiğneyici tipte, ön ve art kanatları aynı büyüklükte olan, yarı başkalaşım gösteren, sosyete yapan ve sosyetede üreme yeteneğinde olan bir erkek ve bir dişiden (kraliçe) başka üreme yeteneğinde olmayan birçok dişi ve erkekler (er ve işçi) bulunan bir takım. Sarı boyunlu termit (Colotermes) cinsi iyi bilinir. Beyaz karıncalar.


termitler Fr. isoptères

(zooloji)


termitler Lat. Isoptera

Eklem bacaklı hayvanlardan, böcekler (Insecta) sınıfının, kanatlılar (Pterygota) alt sınıfından, vücutları yumuşak, ağız parçaları çiğneyici tipte olan bir takım.


termitler İng. white-ants

(karşılık: beyazkarıncalar, İsoptera), (Yun. isos = eş, Yun.pteryx = kanat) Eklembacaklı hayvanlardan böcekler (İnsecta) sınıfının kanatlılar (Pterygota) alt-sınıfının bir takımı. Vücutları yumuşaktır. Ağız parçaları çiğneyici tiptir. Ön ve ard kanatları aynı büyüklüktedir. Yarı-başkalaşma gösterirler. Sosyeye yaparlar. Sosyetede üreme yeteneğinde olan bir erkek, bir dişi (kraliçe) den başka üreme yeteneğinde olmayan birçok dişi ve erkekler (er ve işçi)bulunur. Sarı-boyunlu termit (Colotermes) cinsi iyi bilinir.


termitler, 9 karakter ile yazılır. Ayrıca, t harfi ile başlar, r harfi ile biter. Tüm karakter dağılımı ise, 't', 'e', 'r', 'm', 'i', 't', 'l', 'e', 'r', şeklindedir.
termitler kelimesinin tersten yazılışı reltimret diziliminde gösterilir.