uluslararası çalışma sözleşmeleri

uluslararası çalışma sözleşmeleri İng. international labour conventions

Dernek kurma, örgütlenme ve toplu pazarlık hakkı, zorla çalıştırma ve çocuk emeğinin yasaklanması, çalışma hayatında ayrımcılığın yok edilmesi, çalışma yönetimi, endüstriyel ilişkiler, işlendirme politikası, çalışma koşulları, sosyal güvenlik, iş güvenliği ve sağlığı, kadınların işlendirilmesi ile göçmen işçiler ve denizciler gibi çalışma hayatıyla ilgili her türlü konuda 1919’dan bu yana Uluslararası Çalışma Örgütü tarafından hazırlanan ve üye ülkelerin işçi-işveren-hükümet üçlüsü tarafından kabul edilip yasama organları tarafından onaylanmasıyla birlikte öngörülen koşulların uygulanması konusunda bağlayıcı hükümler içeren ve uluslararası çalışma ölçünlerini belirleyen sözleşmeler.


uluslararası çalışma sözleşmeleri için benzer kelimeler


uluslararası çalışma sözleşmeleri, 33 karakter ile yazılır. Ayrıca, u harfi ile başlar, i harfi ile biter. Tüm karakter dağılımı ise, 'u', 'l', 'u', 's', 'l', 'a', 'r', 'a', 'r', 'a', 's', 'ı', ' ', 'ç', 'a', 'l', 'ı', 'ş', 'm', 'a', ' ', 's', 'ö', 'z', 'l', 'e', 'ş', 'm', 'e', 'l', 'e', 'r', 'i', şeklindedir.
uluslararası çalışma sözleşmeleri kelimesinin tersten yazılışı irelemşelzös amşılaç ısararalsulu diziliminde gösterilir.