adlandırma

adlandırma

a. Adlandırmak işi, isimlendirme.


adlandırma İng. naming

Somut veya soyut varlıklara ve nesnelere ad verme: Bekir, Hatice, dağ, ırmak, kişi, peri, güzellik, yazlık vb.


adlandırma İng. nomendature

Bir bilim dalı için ortak dil oluşturmak üzere tüm öğeler, bileşiler, kimyasal ve fiziksel etkileşmelerle, kullanılan birimler için uluslararası kurullarca saptanan yazma ve okuma kuralları.


adlandırma İng. nomenclature

Bir bilim dalı için ortak dil oluşturmak üzere tüm öğeler, kimyasal ve fiziksel etkileşmeler ve kullanılan birimler için uluslararası kurallarca tespit edilmiş yazma ve okuma kurallarının tamamı.


adlandırma

Azerbaycan Türkçesi: adlandırma; Türkmen Türkçesi: aatlandırma; Gagauz Türkçesi: adlamak ~nominatsiya; Özbek Türkçesi: nomlaş; Uygur Türkçesi: ataş; Tatar Türkçesi: nominatsiya ~ isemläşü; Başkurt Türkçesi: atama ~ nominatsiya; Kmk: at koymaklık; Krç.-Malk.: nominatsiya ~ at beriw ~ at ataw; Nogay Türkçesi: ataw ~ nominatsiya; Kazak Türkçesi: nominatsiya ~ ataw ~ ataluw ~ at koyuw; Kırgız Türkçesi: atoo ~ nominatsiya; Alt:: nominatsiya; Hakas Türkçesi: nominatsiya; Tuva Türkçesi: at péeri; Şor Türkçesi: *nominatsiya, *adalçatkam; Rusça: nominatsiya


adlandırma İng. naming

Bir ölçme aracını, ölçüm konusunun içerik çözümlemesiyle niteleme ve ölçüm boyutuna, içerimlerine bakarak ad verme.


adlandırma için benzer kelimeler


adlandırma, 10 karakter ile yazılır. Ayrıca, a harfi ile başlar, a harfi ile biter. Tüm karakter dağılımı ise, 'a', 'd', 'l', 'a', 'n', 'd', 'ı', 'r', 'm', 'a', şeklindedir.
adlandırma kelimesinin tersten yazılışı amrıdnalda diziliminde gösterilir.