arı kuşu

arı kuşu

a. hay. b. Arı kuşugillerden, Güney Avrupa, Kuzey Afrika, Orta Asya'da az ağaçlıklı, açık yerlerde yaşayan, sırtı sarı, karnı mavimsi yeşil bir kuş (Merops apiaster).


arı kuşu

Bal arılarını yiyerek geçinen, serçeden az büyük, türlü renkli ve bağ bozumu zamanı gelen bir göçmen kuş.


arı kuşu İng. bee eater

Gökkuzgunumsular (Coraciiformes) takımının, arı kuşugiller (Meropidae) familyasından, Güney Avrupa, Kuzey Afrika ve Orta Asya'da yaşayan, yurdumuzun her tarafında yazın kuluçkaya yatan, seyrek ağaçlı açık arazide, step ve yarı çöl tipindeki bölgelerde yaşayan, bilhassa arılar başta olmak üzere böceklerle beslenen, avını uçarken yakalayarak yiyen ve avlarının kitinli kısımlarını yumak hâlinde ağzından dışarı atan göçmen bir tür.


arı kuşu İng. bee-eater

(Merops apiaster): Gök-kuzgunumsular (Coraciiformes) takımının arı-kuşugiller (Meropidae) familyasından bir kuş türü. Sırtı sarı, karnı mavi-yeşil, kuyruğu yeşildir. Güney Avrupa, Kuzey Afrika, Ön ve Orta Asyada az ağaçlı, açık yerlerde yaşar.


arı kuşu için benzer kelimeler


arı kuşu, 8 karakter ile yazılır. Ayrıca, a harfi ile başlar, u harfi ile biter. Tüm karakter dağılımı ise, 'a', 'r', 'ı', ' ', 'k', 'u', 'ş', 'u', şeklindedir.
arı kuşu kelimesinin tersten yazılışı uşuk ıra diziliminde gösterilir.