atlama

atlama

a. 1. Atlamak işi: “Acemiliğimi görünce beni atlamaya, oynatmaya kalktılar.” -R. N. Güntekin. 2. Belirli bir yerden gerilip hız alarak yapılan sıçrama ile vücudu yerden kesip daha uzak bir yere kondurma veya belli bir yükseklikten aşırma. 3. sp. Bu biçimde en uzağa atlamak veya en yükseği aşmak amacıyla yarışılan atletizm dalı.


atlama

1. Eşik. 2. Tarlalardan geçen kestirme yollar üzerine rastlıyan tarla sınırı ağlarına ters A şeklinde yapılan, 2-3 basamaklı merdiven geçit. 3. Akarsuyun atlanarak geçilebilen yeri.


atlama

Of horanlarından biri.


atlama

Ayran.


atlama

< T. atla-ma: Bulaşıcı hayvan hastalığı. (İliç)


atlama İng. Jumping event, vault

1. Belirli bir yerden gerilip hız alarak yapılan sıçrama ile vücudu yerden kesip daha uzak bir yere kondurma ya da belli bir yükseklikten aşırma. 2. Bu yolla en uzağa atlamak ya da en yükseği aşmak amacıyla yarışılan atletizm dalı.


atlama İng. skipping

Bir kart delgi makinesi ya da yazı makinesi gibi damga damga ilerleyen donanımlarda bir damga konumunun ya da bir alanın, bir satır yazıcıda bir ya da birçok satırın işlenmeden geçilmesi.


atlama İng. hop
atlama İng. vault

Vücudun, sıçrama gücü ile bulunduğu dayanak yüzeyinden koparak ayrı bir düzeye konması.


atlama İng. slovenly speech

'Konuşulan bazı harfleri ve heceleri atlamaktan ileri gelen kusur, örnek : «nasılsınız» yerine «nassınız».


atlama İng. leap

Dansçının atlaması.


atlama İng. jump (cut)

Sinema Bir filmdeki devinimin doğal akışını değiştiren, şaşırtıcı sonuçlar, çarpıcı etkiler sağlamakta kullanılan kesim.


atlama Osm. Tafra

İlmiye sınıfında, aşamalarda sıra beklemeden ve kuraldışı ilerleme.


atlama için benzer kelimeler


atlama, 6 karakter ile yazılır. Ayrıca, a harfi ile başlar, a harfi ile biter. Tüm karakter dağılımı ise, 'a', 't', 'l', 'a', 'm', 'a', şeklindedir.
atlama kelimesinin tersten yazılışı amalta diziliminde gösterilir.