ayıgiller

ayıgiller

ç. a. hay. b. Memeli etoburlardan, ayıları içine alan bir familya.


ayıgiller İng. bears

Memeliler (Mammalia) sınıfının, etçiller (Carnivora) takımının, köpeğimsiler (Arctoidea) üst familyasından, büyük ve tıknaz yapılı, tüylü, beş parmakları olan ve tabanlarına basarak yürüyen, kuyrukları körelmiş, hantal görünmelerine karşın kolay hareket eden, ağaçlara tırmanan türleri içeren bir familya.


ayıgiller Osm. dübbiye

(zooloji)


ayıgiller İng. Bears

(Ursidae), (Lat. ursus = ayı) : Omurgalı hayvanlardan memeliler (Mammalia) sınıfının etçiller (Carnivora) takımının köpeğimsiler (Arctoi-dea) üst-familyasının bir familyası. Büyük ve tıknaz yapılı olup tüylüdürler. Beş parmaklıdırlar ve tabanlarına basarak yürürler. Kuyrukları körelmiştir. Hantal görünmelerine karşın kolay hareket ederler. Ağaçlara tırmanırlar. Omnivordurlar. Kara ayı (Ursus americanus), boz ayı (U. arctos), Suriye ayısı (U. arctos syriacus), korkunç ayı (U. horribilis), Malaya ayısı (U. malayanus), kutup ayısı (U. maritimus), Tibet ayısı (U. thibetanus), dudaklı ayı (Melursus ursinus) iyi biliben türleridir.


ayıgiller için benzer kelimeler


ayıgiller, 9 karakter ile yazılır. Ayrıca, a harfi ile başlar, r harfi ile biter. Tüm karakter dağılımı ise, 'a', 'y', 'ı', 'g', 'i', 'l', 'l', 'e', 'r', şeklindedir.
ayıgiller kelimesinin tersten yazılışı relligıya diziliminde gösterilir.