boynuz

boynuz

a. 1. Bazı hayvanların başında bulunan, tırnaksı bir maddeden, uzun, kıvrık veya çatallı korunma organı. 2. sf. Bu organdan yapılmış: Boynuz tarak. 3. Kurşun borudan kol alma işleminde kullanılan demirden yapılmış alet.


boynuz Fr. Antenne
boynuz Fr. Corne
boynuz

Keçiboynuzu.


boynuz İng. horn

1. Birçok toynaklı hayvanların başlarında taşıdıkları ve özellikle saldırma, savunma silahı olarak kullandıkları sert ve içi boş uzantı. 2. Boynuz şeklindeki herhangi bir çıkıntı.


boynuz İng. bentpin, bending pin, turning iron

Kurşun borudan, kol alma işleminde kullanılan, demirden yapılmış aygıt.


boynuz İng. horn

Esas olarak keratinden oluşan ve çözünmeyen mineral tuzları ,özellikle kalsiyum fosfat, içeren bir madde.


boynuz Osm. korn

(zooloji, tarım)


boynuz

1. Değirmenlerde çarka basınçlı su getiren borunun uç kısmı. (Köprü *Şarkikaraağaç, Yeşilköy *Gelendost -Isparta) 2. Kağnı ve araba tekerleklerinin göbek kısmında bulunan ve tekerleğin aşınmamasını sağlayan demir bilezik. (Gönen, Aşağıdinek *Şarkikaraağaç; Yeşilköy *Gelendost, Yağcılar, Akçaşar, Yukarıkarşıkara *Yalvaç, Gönen -Isparta)


boynuz İng. horn

Birçok toynaklı hayvanların başlarında taşıdıkları ve özellikle saldırıma ve savunma silâhı olarak kullandıkları bir uzantı; boynuz biçiminde herhangi bir çıkıntı.


boynuz için benzer kelimeler


boynuz, 6 karakter ile yazılır. Ayrıca, b harfi ile başlar, z harfi ile biter. Tüm karakter dağılımı ise, 'b', 'o', 'y', 'n', 'u', 'z', şeklindedir.
boynuz kelimesinin tersten yazılışı zunyob diziliminde gösterilir.