coşku

coşku

a. 1. Genellikle büyük bir istekle ortaya çıkan geçici hayranlık veya heyecan durumu: “Valinin hızı ve coşkusu, yanındakilere de bulaşıcı bir hastalık gibi sirayet ediyordu.” -A. Kulin. 2. Sevinç gösterileriyle beliren güçlü heyecan: “Gençlerin coşkusu coşkuda kalıyor, yaratıcı bir tutarlığa bir türlü dönüşemiyordu.” -Ç. Altan. 3. ruh b. Salgı bezleri ve dinamik etkinliklerle kendine özgü ilişkileri bulunan iç veya dış uyaranların kamçıladığı güçlü duygu durumu. 4. fel. Bir düşünceyle, bir duyguyla dolarak yücelme, ruhun kendini aşıp yücelmesi, heyecan.


coşku İng. enthusiasm

(Yun. en-theos = Tanrı'yla dolu olma) : 1. Bir düşünceyle, doğruyla, güzelle dolu olup yücelme; ruhun kendini aşıp yükselmesi. 2. İnsanın "Tanrı'yla dolu olması" durumu.


coşku İng. drive

Elektro gitardan alınan ses sinyalinin yükselteçte oluşan kirlenim seviyesi için belirleyici olan ve kirlenim ile doğru orantılı bir etken.


coşku İng. emotion

Salgı bezleri ve devimsel etkinliklerle kendine özgü ilişkileri bulunan iç ya da dış uyaranların kamçıladığı güçlü duygu durumu.


coşku İng. emotion

Olayların, nesnelerin, düşüncelerin ya da devinimlerin bireyde oluşturduğu, onun gerek çevresine, gerekse kendi kendisine karşı tutumunu dışlaştıran güçlü ve karmaşık duygu durumu.


coşku Osm. heyecan

Bir duygunun herhangi bir etkiyle uyanışı. bk. sanatsal coşku.


Coşku Köken: T.

Cinsiyet: Erkek 1. Genellikle büyük bir istekle ortaya çıkan geçici hayranlık veya heyecan durumu. 2. Sevinç gösterileriyle beliren güçlü heyecan.


coşku için benzer kelimeler


coşku, 5 karakter ile yazılır. Ayrıca, c harfi ile başlar, u harfi ile biter. Tüm karakter dağılımı ise, 'c', 'o', 'ş', 'k', 'u', şeklindedir.
coşku kelimesinin tersten yazılışı ukşoc diziliminde gösterilir.