deri değişimi

deri değişimi İng. moulting

Birçok eklem bacaklılarda sert olan kutikulanın büyümeye engel olması sebebiyle, belirli zamanlarda kutikulanın atılması olayı. Yeni kutikula döşenene kadar hayvan bir parça büyür. Benzer olarak omurgalı hayvanlardan kertenkele ve yılanlarda da epidermisin keratinli dış kısmı (pullar) yılda bir defa atılır.


deri değişimi Fr. mue

(biyoloji)


deri değişimi İng. ecdysis

Belirli eklem bacaklılarda, kabuklularda, kertenkele, nematod ve yılanlarda yeni bir evreye geçiş döneminde ekdisteroitlerin kullanılarak dış derinin veya kabuğun atılması olayı, gömlek değişimi, ekdizis.


deri değişimi İng. moulting

Birçok eklembacaklı hayvanlarda, sert oları kutikulanın, büyümeye engel olması sebebiyle, belirli zamanlarda atılması olayı. Yeni kutikula döşenene kadar hayvan bir parça büyür. Benzer olarak, omurgalı hayvanlardan kertenkele ve yılanlarda da epidermisin keratinli dış kısmı (pullar) yılda bir defa atılır.


deri değişimi için benzer kelimeler


deri değişimi, 13 karakter ile yazılır. Ayrıca, d harfi ile başlar, i harfi ile biter. Tüm karakter dağılımı ise, 'd', 'e', 'r', 'i', ' ', 'd', 'e', 'ğ', 'i', 'ş', 'i', 'm', 'i', şeklindedir.
deri değişimi kelimesinin tersten yazılışı imişiğed ired diziliminde gösterilir.