derisi dikenliler

derisi dikenliler

ç. a. hay. b. Beşli bakışımlı denizkestaneleri, denizhıyarları, denizyıldızları, deniz yılanları ve denizlalelerini içine alan deniz hayvanları dalı.


derisi dikenliler İng. echinodermes

(Yun. ekhinos: diken; derma: deri) Sölomlu hayvanlardan, ikincil ağızlılar (Deuterostomia) filumundan, ışınsal simetrili, larvaları iki yanlı simetrili, yer değiştirmeyi sağlayan su kanal sistemleri iyi gelişmiş, çoğu ayrı eşeyli, yumurtaları suda döllenen, gelişimlerinde başkalaşım gösteren bir alt filum.


derisi dikenliler Osm. mukanfez-ül-cilt

(zooloji)


derisi dikenliler Lat. Echinodermata

Sölomlu hayvanlardan ışınsal simetrili, yer değiştirmeyi sağlayan su kanal sistemleri iyi gelişmiş, çoğu ayrı eşeyli, yumurtalarını suya döken, gelişimlerinde başkalaşım gösteren bir şube.


derisi dikenliler İng. echinodermes

(Echinoderma), (Yun. ekhinos = diken, Yun.derma = deri) Sölomlu hayvanlardan ikincil-ağızlılar (Deuterostomia) filumunun bir alt-filumu. Işınsal bakışımlıdırlar (beş ışınlı). Lârvaları iki-yanlı bakışımlı olur. Su kanal sistemleri iyi gelişmiştir ve yer değiştirmeyi sağlar. Çoğu ayrı eşeylidirler. Yumurtalar suda döllenir. Gelişmede başkalaşma vardır. Deniz-laleleri (Crinoidea), deniz-yıldızları (Asteroidea), yılan-yıldızları (Ophiuroidea), denizkestaneleri (Echinoidea) ve deniz-hıyarları (Holothuroidea) olmak üzere beş sınıftan yapılmıştır.


derisi dikenliler için benzer kelimeler


derisi dikenliler, 17 karakter ile yazılır. Ayrıca, d harfi ile başlar, r harfi ile biter. Tüm karakter dağılımı ise, 'd', 'e', 'r', 'i', 's', 'i', ' ', 'd', 'i', 'k', 'e', 'n', 'l', 'i', 'l', 'e', 'r', şeklindedir.
derisi dikenliler kelimesinin tersten yazılışı relilnekid isired diziliminde gösterilir.