engerekgiller

engerekgiller

ç. a. hay. b. Örneği engerek olan zehirli yılanlar familyası.


engerekgiller İng. vipers

Sürüngenler (Reptilia) sınıfının, pullu sürüngenler (Squamata) yılanlar (Ophidia) alt takımının, oluklu zehir dişliler (Solenoglypha) bölümünden, başları üçgen biçiminde, kuyrukları kısa, doğurarak çoğalan, çok zehirli bir familya.


engerekgiller İng. vipers

(Viperidae), (Lat. vipera = engerek) Omurgalı hayvanlardan sürüngenler (Reptilia) sınıfının pullu-sürüngenler (Squamata) takımının yılanlar (Ophidia) alt-takımının oluklu-zehirdişliler (Solenoglypha) bölümüne giren bir familyası. Başları üçgen biçiminde, kuyrukları kısadır. Çok zehirlidirler. Doğururlar. Bayağı engerek (Vipera berus), Avrupa engereği (V. aspis), Akdeniz kum engereği (V. ammodytes meridionalis), sarı engerek (V, lebetina), çayır engereği (V. ursinii), boynuzlu Mısır engereği (Cerastes cornutus), şişen engerek (Bitis arietous), kanca-dişii engerek (Ancistrodon halys) türleri iyi bilinirler.


engerekgiller, 13 karakter ile yazılır. Ayrıca, e harfi ile başlar, r harfi ile biter. Tüm karakter dağılımı ise, 'e', 'n', 'g', 'e', 'r', 'e', 'k', 'g', 'i', 'l', 'l', 'e', 'r', şeklindedir.
engerekgiller kelimesinin tersten yazılışı relligkeregne diziliminde gösterilir.