fon

fon Fr. fond

a. 1. ekon. Belirli bir iş için gerektikçe harcanmak üzere ayrılıp işletilen para, kaynak: “Karşılıklı paralar fonundan beş yüz milyon lira Millî Savunma hizmetlerine tahsis edilmişti.” -A. İlhan. 2. ekon. Bir kuruluşun mali kaynaklarının tümünün göstergesi. 3. Sinemada, tiyatroda oyuncuların arkasındaki resim, fotoğraf veya çeşitli plastik ögelerden oluşan dekor, görüntü. 4. Bir tabloda, üzerinde konunun işlendiği boya katı. 5. İç mimaride üstüne başka şeyler eklenen bölüm. 6. Bir kumaşın alt dokusu.


fon İng. fund

1. Belirli bir alandaki etkinliğin gerçekleştirilmesi için ayrılmış para ya da aynı işlevi gören varlıkların tümü. 2. Gerçek veya tüzel kişiler adına finansal kurum tarafından işletilen kaynak.


fon İng. phon

Sinema/TV. Bir sesin fizyolojik gürlüğünü, yani kulakta bıraktığı izlenimi ölçmeye yarayan birim. (Herhangi bir sesin fon olarak gürlüğü, 1000 Hz yinelenimdeki bir sesin desibel olarak gürlüğüne eşittir).


fon için benzer kelimeler


fon, 3 karakter ile yazılır. Ayrıca, f harfi ile başlar, n harfi ile biter. Tüm karakter dağılımı ise, 'f', 'o', 'n', şeklindedir.
fon kelimesinin tersten yazılışı nof diziliminde gösterilir.