gelenek

gelenek, -ği

a. top. b. Bir toplumda, bir toplulukta eskiden kalmış olmaları dolayısıyla saygın tutulup kuşaktan kuşağa iletilen, yaptırım gücü olan kültürel kalıntılar, alışkanlıklar, bilgi, töre ve davranışlar, anane, tradisyon: “Şair yeni bir dil yaratabilir ama bunun için gereken gücü gelenekten alır.” -N. Ataç.


gelenek

Gelir


gelenek

Gelenek, âdet


gelenek İng. tradition

Sözlü ve yazılı olmak üzere iki bölüme ayrılan ve bir toplumda kuşaktan kuşağa geçen kültür kalıtları, alışkanlıklar, bilgiler, töreler, davranışlar.


gelenek İng. tradition

Bir kuşaktan diğerine tarihsel ve toplumsal bazı değişikliklere uğradıktan sonra ve yalnız konuşma yoluyla geçerek çağımıza ulaşan, kültürel kalıntılar, alışkanlıklar, bilgi, töre ve davranışlar, bk. geleneksel yasa, gelenek özdeği, gelenekçilik, geleneksel zincir, geleneksel uygarlık. krş. görenek, boş inanç.


gelenek

an’ane.


gelenek İng. tradition

Bir toplumda kuşaktan kuşağa iletilen toplum üyeleri arasında manevi bağları güçlendiren her türlü kültürel kalıntılar, alışkanlıklar, bilgi, töre ve davranışlar.


gelenek İng. tradition

Bir toplumda, bir toplulukta, eskiden kalmış olmaları dolayısıyla saygın tutulup kuşaktan kuşağa iletilen tinsel ekin öğelerinin her biri.


Gelenek

Şanlıurfa ili, Ovacık bucağına bağlı bir yerleşim birimi.


Gelenek İng. Tradition

gelenek için benzer kelimeler


gelenek, 7 karakter ile yazılır. Ayrıca, g harfi ile başlar, k harfi ile biter. Tüm karakter dağılımı ise, 'g', 'e', 'l', 'e', 'n', 'e', 'k', şeklindedir.
gelenek kelimesinin tersten yazılışı keneleg diziliminde gösterilir.