globijerin

globijerin İng. globigerin

Bir hücrelilerin (Protozoa), kök ayaklılar (Rhizopoda) sınıfının, foraminiferler (Foraminifera) takımından, açık denizlerde pelâjik olarak yaşayan, kalsiyum karbonattan yapılmış küre biçimindeki odacıklarının üzerinde hayvanın suda sabit durmasını kolaylaştıran çok sayıda ince ve uzun dikenleri bulunan türlere sahip bir cins.


globijerin Fr. globigérine

(zooloji)


globijerin Lat. Globigerina

Bir hücrelilerin (Protozoa), kök ayaklılar (Rhizopoda) sınıfının, foraminiferler (Foraminifera) takımından, açık denizlerde pelajik olarak yaşayan, kalsiyum katbonattan yapılmış küre biçimindeki odacıkların üzerinde hayvanın suda sabit durmasını kolaylaştıran çok sayıda ince ve uzun dikenleri bulunan türlere sahip bir cins.


globijerin İng. globigerin

(Globigerina): Birgözeli hayvanlardan kök-ayaklılar (Rhizopoda) sınıfının foraminiferler (Foraminifera) takımından bir cins. Açık denizlerde pelâjik olarak yaşar. Kalsiyum karbonatdan yapılmış küre biçimindeki odacıklarının üzerinde hayvanın suda sabit durmasını kolaylaştıran birçok ince, uzun dikenler uzanır.


globijerin, 10 karakter ile yazılır. Ayrıca, g harfi ile başlar, n harfi ile biter. Tüm karakter dağılımı ise, 'g', 'l', 'o', 'b', 'i', 'j', 'e', 'r', 'i', 'n', şeklindedir.
globijerin kelimesinin tersten yazılışı nirejibolg diziliminde gösterilir.