granülsüz endoplâzmik retikulum, dER, aER, SER

granülsüz endoplâzmik retikulum, dER, aER, SER İng. smooth endoplasmic reticulum, agranular endoplasmic reticulum

Ökaryot hücrelerin sitoplâzmasında bulunan, üzerlerinde ribozom bulunmayan, genellikle küçük kesecikler şeklinde dağınık ya da belli bölgelerde toplanmış görülen, steroit, lipit ve karbohidrat sentezleyen hücrelerde bol bulunan bir organel. Düz endoplâzmik retikulum, agranüler endoplâzmik retikulum.


granülsüz endoplazmik retikulum, aER, dER, sER İng. smooth endoplasmic reticulum, agranullar endoplasmic reticulum

Ökaryot hücrelerin stoplazmasında bulunan, üzerlerinde ribozom bulunmayan, genellikle küçük kesecikler biçiminde dağınık veya belli bölgelerde toplanmış görülen steroit, lipit ve karbonhidrat sentezleyen hücrelerde bol bulunan bir organel. Düz endoplazmik retikulum, agranüler endoplazmik retikulum.


granülsüz endoplazmik retikulum İng. agranular endoplasmic reticulum

Ökaryot hücrelerin sitoplazmasında bulunan, üzerlerinde ribozom bulunmayan, genellikle küçük kesecikler biçiminde dağınık veya belli bölgelerde toplanmış görülen steroit, lipit ve karbonhidrat sentezleyen hücrelerde bol bulunan bir organel, düz endoplazmik retikulum.


granülsüz endoplâzmik retikulum, dER, aER, SER için benzer kelimeler


granülsüz endoplâzmik retikulum, dER, aER, SER, 46 karakter ile yazılır. Ayrıca, g harfi ile başlar, R harfi ile biter. Tüm karakter dağılımı ise, 'g', 'r', 'a', 'n', 'ü', 'l', 's', 'ü', 'z', ' ', 'e', 'n', 'd', 'o', 'p', 'l', 'â', 'z', 'm', 'i', 'k', ' ', 'r', 'e', 't', 'i', 'k', 'u', 'l', 'u', 'm', ',', ' ', 'd', 'E', 'R', ',', ' ', 'a', 'E', 'R', ',', ' ', 'S', 'E', 'R', şeklindedir.
granülsüz endoplâzmik retikulum, dER, aER, SER kelimesinin tersten yazılışı RES ,REa ,REd ,mulukiter kimzâlpodne züslünarg diziliminde gösterilir.