iyi kurulu oyun

iyi kurulu oyun İng. well-made play

On dokuzuncu yüzyıl başında, Fransız yazarı Eugène Scribe tarafından önerilen uygulayımı yetkin bir oyun biçimi. Şu özellikler vardır : 1. Olay dizisi seyircinin bildiği, ama oyun kişisinin bilmediği bir giz üzerine kurulur; bu giz oyunun çözümüne dek saklı kalır. 2. Serim eylemin gelişimi boyunca gerçekleştirilir ve baştan seyircinin ilgisi sahneye çekilir. 3. Dördüncü bölümde ulaşılan doruk nokta, o oyunun zorunlu sahnesidir (scène à faire). 4 -Her oyunda bir yanılgı sahnesi (qui pro quo) vardır. 5 - Mantık zinciri içinde inandırıcı bir sonuç gelir. Özü geri plana itip biçimi ön plana getiren bir oyun kurma anlayışıdır.


iyi kurulu oyun İng. well-made play

XIX. yüzyıl başında, Fransa'da tekniği ve tutumu tam bir oyun kuruluşudur. Oyunun bölümleri önceden tasarlanır. Konuşmalar tam bir mantık gelişimiyle düzenlenir. Her oyunun başında seyirciye bir giz açıklanır. (bk. giz) Bu giz yoluyla seyircinin merakı sahneye çekilir.


iyi kurulu oyun için benzer kelimeler


iyi kurulu oyun, 15 karakter ile yazılır. Ayrıca, i harfi ile başlar, n harfi ile biter. Tüm karakter dağılımı ise, 'i', 'y', 'i', ' ', 'k', 'u', 'r', 'u', 'l', 'u', ' ', 'o', 'y', 'u', 'n', şeklindedir.
iyi kurulu oyun kelimesinin tersten yazılışı nuyo uluruk iyi diziliminde gösterilir.