kağıt

kağıt İng. paper
kâğıt, -dı Far. k¥¦a£

a. 1. Hamur durumuna getirilmiş türlü bitkisel maddelerden yapılan, yazı yazmaya, baskı yapmaya, bir şey sarmaya yarayan kuru, ince yaprak: Yazı kâğıdı. Duvar kâğıdı. Sigara kâğıdı. 2. sf. Bu yapraktan yapılmış: “Gece hafif rüzgârlarla sallanan kâğıt fenerlerin aydınlığında dans edilir.” -A. Haşim. 3. Yazılı kâğıt yaprağı, pusula, tezkere: “Belediye kâtibine bir kâğıt götürmüştü, dönerken kasabın çırağına rast geldi.” -M. Ş. Esendal. 4. Yazılı sınav kâğıdı. 5. İskambil kâğıdı. 6. Belge ve doküman: “... hâkim kararı olmadıkça ... kimsenin üstü, özel kâğıtları ve eşyası aranamaz.” -Anayasa. 7. Menkul kıymetler borsasında işlem gören tahvil, hisse senedi gibi mali değeri olan senet. 8. Menkul kıymetler. 9. hlk. Kâğıt para: “Kalkıp cevabını veriyor; bilirse ne âlâ, beş bin kâğıdı cepledi demektir.” -A. İlhan.


kâğıt

(< Far. kâgaz) kâğıt


kâğıt İng. papier

Yazı yazmak, baskı yapmak, bir şey ambalajlamak gibi amaçlarda kullanılabilen, hamur durumuna getirilmiş bitkisel liflerden yapılan kuru ve ince yaprak.


kağıt için benzer kelimeler


kağıt, 5 karakter ile yazılır. Ayrıca, k harfi ile başlar, t harfi ile biter. Tüm karakter dağılımı ise, 'k', 'a', 'ğ', 'ı', 't', şeklindedir.
kağıt kelimesinin tersten yazılışı tığak diziliminde gösterilir.