kan dokusu

kan dokusu İng. blood tissue

Granüllü lökositler (nötrofil, bazofil, eozinofil lökositler), granülsüz lökositler (lenfositler, monositler), kan pulcuklan (trombositler) gibi kanın şekilli elemanlarıyla hücreler arası maddesi plazma denilen sıvıdan oluşan, içinde %7 oranında plazma proteinleri (albumin, alfa, beta, gama globulinler, fibrinojen vb.), %0.09 oranında inorganik tuzlar, %10 oranında çeşidi organik bileşikler (amino asitler, vitaminler, hormonlar ve lipoproteinler vb.) içeren ve hücrelerin beslenmesini, artık maddelerin uzaklaştırlmasını sağlayan özelleşmiş bir doku.


kan dokusu Fr. tissu sanguine

(biyoloji)


kan dokusu İng. blood tissue

Alyuvarlar, granüllü akyuvarlar nötrofil, bazofil ve eozinofil, granülsüz akyuvarlar lenfosit, monosit, kan pulcukları gibi kanın biçimli elemanlarıyla plazma denilen hücreler arası sıvıdan oluşan, içinde % 7 oranında plazma proteinlerinden albumin, alfa, beta, gamma globulinler, fibrinojen vb. % 0. 09 oranında inorganik tuzlar, % 10 oranında çeşitli organik bileşikler amino asitler, vitaminler, hormonlar vb. içeren ve hücrelerin beslenmesini, artık maddelerin uzaklaştırılmasını sağlayan ve vücut savunmasında rol alan özelleşmiş bir doku.


kan dokusu için benzer kelimeler


kan dokusu, 10 karakter ile yazılır. Ayrıca, k harfi ile başlar, u harfi ile biter. Tüm karakter dağılımı ise, 'k', 'a', 'n', ' ', 'd', 'o', 'k', 'u', 's', 'u', şeklindedir.
kan dokusu kelimesinin tersten yazılışı usukod nak diziliminde gösterilir.