kazak

kazak, -ğı Fr. casaque

(I) a. 1. Baştan geçirilerek giyilen, genellikle kollu, örme üst giysisi. 2. Jokeylerin giydiği, göz alıcı renklerde bir tür ceket.


kazak, -ğı

(II) a. 1. ask. Rusya'da ve İran'da ayrı bir sınıf oluşturan atlı asker. 2. sf. mec. Karısına söz geçirebilen, dediğini yaptırabilen erkek, kılıbık karşıtı.


kazak

Tekneden hamur kazımaya yarayan demir araç.


kazak

1. Sakal bırakmamış orta yaşlı adam. 2. Genç, taze. 3. Sünnetsiz (adam). 4. Çocuğu olmayan adam. 5. Evli erkek.


kazak

Dilsiz.


kazak

1. Aşığın girintili çıkıntılı yanı. 2. Aşığın düz yanı.


kazak

İnatçı.


kazak

Çam kozalağı.


kazak

Erkek keklik.


Kazak, -k'ı

öz. a. (ka'zağı) 1. Kazakistan Cumhuriyeti'nde yaşayan Türk soylu halk veya bu halktan olan kimse. 2. Güney Rusya'da yaşayan Slavlaşmış bir topluluk ve bu topluluktan olan kimse.


Kazak Köken: T.

Cinsiyet: Erkek 1. Göçebe, akıncı. 2. Rusya'da yaşayan bir Türk kavmi. 3. Genç, taze. 4. İnatçı.


Kazak İng. Cossach

1. Lehistan kıralı I. Sigismund'un 1516'da sınır boylarını bekletmek üzere kurduğu, sonradan Ruslarca da benimsenen bir sınıf atlı asker. 2. Güney Rusya kıyılarında ve ırmak boylarında oturan, çok kez şayka denilen kayıklarıyle Karadeniz kıyılarında korsanlık yapan İslavlaşmış bir budun. 3. Türkistan'da ve Güney Sibirya'da, bugün Kazakistan Sovyet Cumhuriyeti topraklarında yaşayan Türk topluluğu.


kazak için benzer kelimeler


kazak, 5 karakter ile yazılır. Ayrıca, k harfi ile başlar, k harfi ile biter. Tüm karakter dağılımı ise, 'k', 'a', 'z', 'a', 'k', şeklindedir.
kazak kelimesinin tersten yazılışı kazak diziliminde gösterilir.