kuymak

kuymak, -ğı

a. hlk. 1. Mısır ununun erimiş tereyağıyla kavrulması, su eklenmesi, bir miktar peynir katılması ve bir süre kaynatılmasıyla elde edilen yemek. 2. Karadeniz bölgesinde ve özellikle Trabzon'da yapılan bir tür yemek: Mısır kuymağı.


kuymak

1. Yumurta, un ve peynirle yapılan bir çeşit omlet. 2. Sulu un yemeği, un çorbası. 3. Un, şeker yağ ya da kaymakla yapılan bir tatlı, helva. 4. Ufalanmış yufka ekmekten yağda pişirilerek yapılan bir çeşit yemek.


kuymak

1. Bir çeşit helva. 2. Lohusaya yedirilen un lapası.


kuymak, 6 karakter ile yazılır. Ayrıca, k harfi ile başlar, k harfi ile biter. Tüm karakter dağılımı ise, 'k', 'u', 'y', 'm', 'a', 'k', şeklindedir.
kuymak kelimesinin tersten yazılışı kamyuk diziliminde gösterilir.