makimsiler

makimsiler İng. lemurs

Memeliler (Mammalia) sınıfının, maymunlar (Primates) takımından, genel olarak biçim ve yaşayış bakımından maymunlara benzerlik gösteren, başları yırtıcı hayvanlarınkine benzeyen, gözleri çok iri, kılları yumuşak, kuyrukları genellikle uzun ve tüylü olan, iyi tırmanan, gece faal olan türlere sahip bir alt takım.


makimsiler İng. lemurs

(Lemuroidea), (Lat. lémures = gece dolaşan ruh): Omurgalı hayvanlardan memeliler (Mammalia) sınıfının maymunlar (Primates) takımının bir alt-takımı. Genel olarak yaşayış ve biçim bakımından maymunlara benzerler. Başları yırtıcı hayvanlarınki gibidir. Gözleri çok iri olur. Kılları yumuşaktır. Kuyrukları, çoğunluk, uzun ve tüylüdür, fakat ağaçlara dolanmaya yaramaz, İyi tırmanırlar. Tembeldirler. Gece hayvanlarıdırlar. Çoğu Madagaskarda sık ormanlarda yaşar. Afrika ve Asyada yaşayanları da vardır. Makigiller(Lemuridae), uzunparmaklıgiller (Daubentoniidae), galagogiller (Galaginidae), lorigiller (Nycticebidae), indrigiller (İndrisidae) familyalarını içine alır.


makimsiler, 10 karakter ile yazılır. Ayrıca, m harfi ile başlar, r harfi ile biter. Tüm karakter dağılımı ise, 'm', 'a', 'k', 'i', 'm', 's', 'i', 'l', 'e', 'r', şeklindedir.
makimsiler kelimesinin tersten yazılışı relismikam diziliminde gösterilir.