pupa

pupa İt. poppa

a. (pu'pa) den. Geminin arkası, kıç: “Öyle bir denizci ki rüzgârı pupasından aldı mı deniz atı gibi gidiyor düşmanın üzerine.” -Z. Selimoğlu.


pupa

Hayvanların ayağına vurulan köstek.


pupa

Çok nazlı.


pupa İng. pupa

Tüm başkalaşım (holometabol) gösteren böceklerin hayat devresinde larva evresinden sonra gelen ve larvanın koruyucu bir kılıf (koza) içinde muhafaza edildiği, hareketsiz göründükleri, larvaya ait organların otoliz ile yok edildiği, ergin organlar geliştiğinde, süreç tamamlanınca ergin hayvanın kılıfından çıktığı evre. Krizalit.


pupa Fr. pupe

(biyoloji)


pupa Lat. pupa, İng. poop

1. Tüm başkalaşım gösteren böceklerde, larvayla ergin evre arasındaki hareketsiz evre, nimf, nimfa. 2. Geminin arkası, kıç.


pupa İng. pupa

Böceklerde larva ve imago arasındaki ikinci gelişim evresi. Tam başkalaşım görülen böceklerin hayat devresinde larva evresinden sonra gelen ve larvanın koruyucu bir kılıf (koza) içinde muhafaza edildiği, hareketsiz göründükleri, larvaya ait organların otolizle yok edildiği, ergin organlar geliştiğinde, ergin sineğin kılıfından çıktığı evre, krizalit.


pupa İng. pupa

(Lat. pupa = bebek), , , , ): Tüm-başkalaşma gösteren böceklerde], larva ile ergin evreleri arasındaki hareketsiz evre.


Pupa İng. Puppis, pup {Pup-pis)

Bir takımyıldızın adı.


Pupa Fr. Poupe

(astronomi)


pupa için benzer kelimeler


pupa, 4 karakter ile yazılır. Ayrıca, p harfi ile başlar, a harfi ile biter. Tüm karakter dağılımı ise, 'p', 'u', 'p', 'a', şeklindedir.
pupa kelimesinin tersten yazılışı apup diziliminde gösterilir.