sandık balığı

sandık balığı

a. hay. b. Sandık balığıgillerden, tropikal denizlerde yaşayan, vücudu çok kenarlı sert kemik plakalardan oluşan zırh ile kaplı, 0,5 metre kadar olabilen bir balık (Lactophrys triqueter).


sandık balığı İng. trunk fish

Kemikli balıklar (Teleostei) takımının, sandık balığıgiller (Ostraciontidae) familyasından, 25-35 cm kadar uzunlukta, kemik plâklardan yapılmış üç köşeli bir zırh ile kaplı, Tropik denizlerde yaşayan bir tür.


sandık balığı Lat. Lactophrys triqueter

Kemikli balıklardan, sandık balığıgiller (Ostraciidae) familyasından, 35 cm kadar uzunlukta olabilen, kemik plaklardan yapılmış, üç köşeli bir zırhla kaplı, tropik denizlerde yaşayan bir tür.


sandık balığı İng. trunk-fish

(Lactophrys triqueter) Kemikli-balıklar (Teleostei) takımının sandıkbalığıgiller (Ostraciontidae) familyasından bir balık türü. Uzunluğu 25-35 cm. Kemik plaklardan yapılmış 3 köşeli bir zırh ile kaplıdır. Tropik denizlerde yaşar.


sandık balığı için benzer kelimeler


sandık balığı, 13 karakter ile yazılır. Ayrıca, s harfi ile başlar, ı harfi ile biter. Tüm karakter dağılımı ise, 's', 'a', 'n', 'd', 'ı', 'k', ' ', 'b', 'a', 'l', 'ı', 'ğ', 'ı', şeklindedir.
sandık balığı kelimesinin tersten yazılışı ığılab kıdnas diziliminde gösterilir.