sansargiller

sansargiller

ç. a. hay. b. Küçük, uzun yapılı, kürkleri beğenilen, sansar, porsuk, gelincik, vizon vb. hayvanları içine alan yırtıcı etçiller sınıfı.


sansargiller İng. mustelids

Memeliler (Mammalia) sınıfının, etçiller (Carnivora) takımından, küçük boylu, yırtıcı, kısa bacaklı, koku bezleri taşıyan, kürkleri çok değerli olan, kakum (Mustela erminea), samur (Martes zibellina), su samuru (Lutra lutra), kokarca (Mephitis mephitis), porsuk (Meles meles) türler iyi bilinen bir familya.


sansargiller Osm. delkiye

Mustelidae (zooloji)


sansargiller İng. mustelids

(Mustelidae), (Lat. mustela = gelincik) Omurgalı hayvanlardan memeliler (Mammalia) sınıfının etçiller (Carnivora) takımının köpeğimsiler (Arctoidea) üst-familyasına giren bir familyası. Çok geniş ve yaygın bir gruptur. Küçük boyludurlar. Yırtıcıdırlar. Kürkleri çok beğenilir. Yapıları uzun, bacakları kısadır. Koku bezleri taşırlar. Kakum (Mustela erminea), bataklık samuru (M. lutreola), gelincik (M. nivalis), Sibirya vizonu (M. sibirica), Amerika vizonu (M. vison), samur (Martes zibellina), ağaç sansarı (M. martes), kaya sansarı (M. foina), deniz samuru (Latax lutris), su samuru (Lutra lutra), kokarca (Mephitis mephitis), porsuk (Meles meles), çizgili zorilla (Zorilla striata) iyi bilinen türleridir. Küçük hayvan ve bitki yerler.


sansargiller için benzer kelimeler


sansargiller, 12 karakter ile yazılır. Ayrıca, s harfi ile başlar, r harfi ile biter. Tüm karakter dağılımı ise, 's', 'a', 'n', 's', 'a', 'r', 'g', 'i', 'l', 'l', 'e', 'r', şeklindedir.
sansargiller kelimesinin tersten yazılışı relligrasnas diziliminde gösterilir.